Odotamme paljon. Tarjoamme enemmän.

Tietosuoja

Tietosuojaperiaatteemme:

Tietosuoja tyopaikat.lidl.fi -urasivuillamme
(Versio 3.0; päiväys 25.9.2019)

 

Tietosuojakäytäntö

Kiitos mielenkiinnostasi urasivujemme tietosuojakäytäntöjä kohtaan. Toivomme, että käydessäsi urasivuillamme voit kokea, että käsittelemme henkilötietosi asiakaslähtöisesti ja luottamuksellisesti. Haluamme, että pidät sitä, kuinka toteutamme tietosuojaa, asiakaslähtöisenä laatuominaisuutena.

Seuraavassa tietosuojaselosteessa kerromme sinulle henkilötietojen käsittelystä urasivuillamme. Henkilötietoja ovat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot. Henkilötietojen käsittelyämme ohjaa erityisesti yleinen tietosuoja-asetus, mutta myös muu voimassaoleva lainsäädäntö, kuten laki sähköisen viestinnän palveluista (tietoyhteiskuntakaari).

 

Sisällys

1. Yleistä tietosuojasta

2. Verkkosivuillamme käsiteltävät tiedot

3. Verkkosivun optimointi käydessäsi urasivuillamme

3.1 Cookies – Yleistä tietoa

3.2 Google Analytics

3.3 Onsite-Targeting ja verkkosivun optimointi

3.4 Re-Targeting / Kiinnostuksen mukainen mainonta

4. Yhteydenotot sähköpostitse

5. Sosiaalisen median Plug-in

6. EU:n ulkopuoliset vastaanottajat

7. Integroitu sisältö

7.1 Urasivuillemme upotetut YouTube-videot

7.2 Bing Maps

8. Oikeutesi rekisteröitynä henkilötietojen käsittelyyn liittyen

8.1 Yleiskatsaus

8.2 Oikeus saada pääsy tietoihin

8.3 Oikeus tietojen oikaisemiseen

8.4 Oikeus tietojen poistamiseen

8.5 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

8.6 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

8.7 Oikeus peruuttaa antamasi suostumus

8.8 Valitus valvontaviranomaiselle

9. Yhteystiedot henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa

9.1 Yhteyshenkilösi kysymyksissä, jotka liittyvät urasivuihimme tai oikeuksiisi rekisteröitynä

9.2  Yhteyshenkilösi tietosuojaan liittyvissä asioissa

9.3 Rekisterinpitäjä

 

 

1. Yleistä tietosuojasta

Käydessäsi urasivuillamme käyttämäsi päätelaitteen ja palvelimemme välillä kulkee tietoa, mahdollisesti myös henkilötietoja. Käsittelemme edellä mainittuja tietoja muun muassa verkkosivujemme optimoimiseksi tai mainosten näyttämiseksi käyttämäsi päätelaitteen selaimessa.

2. Verkkosivuillamme käsiteltävät tiedot

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet:

Jokaisesta käynnistäsi urasivuillamme tallentuu käyttämäsi päätelaitteen selaimen kautta palvelimellemme seuraavia tietoja:

  • käyttämäsi päätelaitteen IP-osoite,
  • käyntisi ajankohta, 

  • ladatun tiedon nimi ja URL, 

  • verkkosivu / sovellus, jolta siirryt urasivuillemme (viite-URL),
  • tieto käyttämästäsi selaimesta, tarvittaessa käyttämäsi päätelaitteen käyttöjärjestelmästä sekä käyttämästäsi verkko-operaattorista

Tiedot tallentuvat väliaikaisesti niin kutsuttuun lokitiedostoon seuraavia tarkoituksia varten:

  • sujuvan yhteyden muodostamisen takaaminen,
  • verkkosivumme miellyttävän käytön takaaminen,
  • verkkosivun turvallisuuden ja vakauden analysointi.

IP-osoitteesi käsittelyn oikeudellinen peruste on meidän oikeutettu etumme. Oikeutettu etumme perustuu yllä mainittuihin tietojen käsittelyn tarkoituksiin.

Tietojen säilytysaika:

Säilytämme tietoja seitsemän päivän ajan, minkä jälkeen tiedot poistetaan.

3. Verkkosivun optimointi käydessäsi urasivuillamme

3.1 Cookies – Yleistä tietoa

Käytämme urasivuillamme evästeitä. Evästeet ovat päätelaitteellesi (esimerkiksi kannettava tietokone, tabletti, älypuhelin) verkkosivuillamme vierailun yhteydessä tallennettavia pieniä tiedostoja. Evästeet eivät vahingoita käyttämääsi päätelaitetta, eikä evästeissä ole viruksia, troijalaisia tai muita haittaohjelmia. Evästeisiin tallennetaan tietoa, joka muodostuu kulloinkin käytössä olevan päätelaitteen mukaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että saisimme evästeitä käyttämällä suoraan sinua koskevia tietoja. Evästeet voivat olla istuntokohtaisia, jolloin käytämme evästettä tunnistaaksemme, oletko jo käynyt yksittäisillä verkkosivuillamme. Istuntokohtaiset evästeet poistetaan automaattisesti verkkosivuiltamme poistumisen jälkeen. Lisäksi käytämme verkkosivujemme käyttäjäystävällisyyden parantamiseksi väliaikaisia evästeitä, jotka tallennetaan tietyksi ajaksi päätelaitteellesi. Kun käyt verkkosivuillamme uudestaan, eväste tunnistaa automaattisesti, että olet jo vieraillut verkkosivuillamme ja mitä olet verkkosivuillamme tehnyt. Evästeiden avulla optimoimme siis verkkosivujamme. Verkkosivujen optimointi toimii sellaisena oikeutettuna etuna, joka perustelee evästeiden avulla kerättävän tiedon käsittelyn.

Käytämme evästeitä myös seurataksemme verkkosivujemme käyttöä tilastollisesti, optimoidaksemme tarjontaamme sekä sisällyttääksemme käyntiisi juuri sinulle räätälöityjä tietoja. Näiden evästeiden avulla tunnistamme automaattisesti, jos olet käynyt verkkosivullamme jo aiemmin. Tietyn ajan jälkeen evästeet poistuvat automaattisesti. Useimmat selaimet sallivat evästeet automaattisesti. Voit kuitenkin määritellä selaimeesi sellaiset asetukset, jotka estävät evästeiden tallentumisen päätelaitteellesi tai jotka kysyvät aina lupaa ennen uuden evästeen tallentamista. Evästeiden estäminen voi johtaa siihen, ettet voi käyttää kaikkia verkkosivujemme toimintoja.

Lisätietoa urasivuillamme käytettävistä evästeistä löydät täältä.

 

3.2 Google Analytics

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet:

Verkkosivujemme toivotun sisällön ja jatkuvan optimoinnin mahdollistamiseksi käytämme Google Analyticsia, joka on Google LLC., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA (”Google”) verkkoanalyysipalvelu. Käsittelyn perusteena on oikeutettu etu, joka perustuu verkkosivujen toimivuuteen sekä optimointiin. Samalla palvelu luo pseudonymisoituja käyttäjäprofiileja ja käyttää evästeitä. Evästeillä kerätään seuraavat tiedot verkkosivun käytöstä:

  • selaimen tyyppi / selainversio,
  • käytetty käyttöjärjestelmä,
  • viite-URL (edellinen verkkosivu),
  • laitteen host-nimi (IP-osoite),
  • palvelinpyynnön kellonaika.

Käsittelemme yllä mainittuja tietoja verkkosivujemme käytön analysoimiseksi, verkkosivuaktiviteetteja koskevien raporttien luomiseksi sekä muihin verkkosivun / internetin käyttämiseen liittyvien palveluiden tuottamiseen markkinatutkimuksia ja verkkosivustomme optimoidun sisällön luomista varten. IP-osoitteet anonymisoidaan, joten niitä ei voida yhdistää henkilöön (niin sanottu IP-masking).

Voit estää evästeiden asentamisen selaimesi asetuksista, mutta tällöin verkkosivun kaikki toiminnot eivät välttämättä ole käytettävissä kokonaisuudessaan. Lisäksi voit estää evästeiden avulla kerättyjen ja verkkosivun käyttöön liittyvien tietojen (kuten IP-osoitteesi) keräämisen ja käyttämisen Googlessa lataamalla ja asentamalla seuraavasta linkistä selainlisäosan: Browser-Add-on.  Voit myös vaihtoehtona Browser Add on -selainlisäosalle, erityisesti mobiililaitteesi selaimen kautta, estää Google Analyticsia käsittelemästä tietojasi tätä kautta. Laitteeseen asentuu tällöin Opt-Out -eväste, joka estää tietojesi käsittelyn urasivuillamme kyseisestä hetkestä eteenpäin. Opt-Out -eväste  koskee vain kyseistä selainta, urasivujamme ja se asentuu päätelaitteeseesi.  Mikäli poistat evästeet kyseisessä selaimessa, tulee sinun myös asentaa uudelleen Opt-Out -eväste. Lisätietoja Google Analyticsin tietosuojasta löydät Google Analytics:in verkkosivuilla.

Tiedon vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Evästeen keräämät tiedot siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin. Google ei yhdistä IP-osoitettasi muihin Googlen tietoihin. Tiedot luovutetaan mahdollisesti myös kolmansille osapuolille, mikäli lainsäädäntö tämän sallii tai mikäli kyse on henkilötietojen käsittelystä toimeksisaajana toimeksiantajan lukuun (eli henkilötietojen käsittelyn ulkoistamisesta).

Tietojen säilytysaika:

IP-osoitteen anonymisoinnin jälkeen tietoja ei voi yhdistää henkilöön. Tilastollisesti käsitellyt tiedot poistetaan Google Analyticsissä 24 kuukauden kuluttua. Google Analyticsin avulla laadittujen raporttien tietoja ei voida yhdistää yksittäisiin henkilöihin.

 

3.3 Onsite-Targeting ja verkkosivun optimointi

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet:

Urasivuillamme käsitellään evästeiden keräämää tietoa myös verkkosivun optimointia sekä mainosikkunoiden esittämistä varten.  Näin urasivuiltamme löytyvä mainonta pyritään kohdentamaan käyttämältäsi laitteelta löytyvän aiemman verkkokäyttäytymisesi perusteella juuri sinulle oletettavasti sopivaksi. Edellä mainittuja käsiteltäviä tietoja ovat esimerkiksi tieto siitä, millaisista työpaikosta olet ollut kiinnostunut.  Käsittelyperusteena toimii oikeutettu etu, joka perustuu verkkosivuille upotetun mainonnan optimointiin ja verkkosivujen toimivuuteen. Urasivujemme optimoinnin kehittämisen ja epäolennaisen mainonnan välttämisen voidaan siis katsoa olevan niin sinun kuin meidänkin etumme. Tietojen kerääminen ja käsittely tapahtuu pseudonymisoituna, emmekä pysty tunnistamaan sinua käsiteltyjen tietojen perusteella. Emme myöskään pysty yhdistämään tietoja henkilötietoihisi.

Tiedon vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä huolellisesti valitsemillemme yhteistyökumppaneille, jotka olemme asianmukaisin sopimuksin velvoittaneet käsittelemään henkilötietoja tietoturvallisesti antamiemme ohjeiden mukaisesti.

Tietojen säilytysaika:

Tietoa käytettävistä evästeistä ja niiden sisältämän tiedon tallennuksesta löydät täältä. Kieltäessäsi evästeiden käytön tiedot poistetaan välittömästi.

3.4 Re-Targeting / Kiinnostuksen mukainen mainonta

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet:

Käytämme eri palveluntarjoajien tarjoamia Re-Targeting -toimintamalleja, minkä avulla pystymme kohdentamaan verkkomainontaa juuri sinulle sopivaksi. Tämä tapahtuu evästeiden avulla. Evästeet tallentavat pseudonymisoidussa muodossa tietoa sinua kiinnostaneista aiheista. Toimintamallien avulla evästeet keräävät markkinointitarkoituksiin tietoa verkkokäyttäytymisestäsi, tieto tallentuu anonyymissä muodossa eväste-tekstitiedostoihin käyttämääsi laitteeseen, minkä jälkeen tiedot analysoidaan algoritmin avulla. Kohdissa 3.1-3.4 lueteltujen palveluntarjoajien avulla arvioimme, mitä avoimia työpaikkoja olet katsellut verkkosivustollamme. Tämän seurauksena mainosbannereissa pystytään näyttämään juuri sinulle kohdennettuja vapaana olevia työpaikkoja yhteistyökumppaneidemme verkkosivuilla. Emme missään tilanteessa hyödynnä tietoja verkkosivuilla käyvän henkilön tunnistamiseen. Käsiteltävät tiedot eivät siis sisällä suoria henkilötietoja eikä henkilötiedoista luoda käyttäjäprofiilia. Käsittelyperusteena on oikeutettu etu, joka perustuu verkkosivuille upotetun mainonnan optimointiin ja verkkosivujen toimivuuteen. Haluamme mainontaa kohdentamalla varmistua, että käyttämääsi päätelaitteeseen yhdistetään pelkästään sinua oletettavasti kiinnostavaa mainontaa. Epäolennaisen mainonnan välttämisen voidaan siis katsoa olevan niin sinun kuin meidänkin etumme.

Mikäli et kuitenkaan halua kohdennettua bannerimainontaa, voit kieltää tietojen käsittelyn seuraavasti:

  • Klikkaamalla kunkin mainosbannerin kuvaketta (esimerkiksi „i“) pääset palveluntarjoajan verkkosivulle, josta saat lisätietoa Re-Targeting -toimintamalleista sekä toiminnon käytön estämisestä Opt Out -evästeen avulla. Mikäli haluat estää Re-Targeting -toiminnon käytön tallennetaan päätelaitteellesi ns. Opt Out -eväste, joka estää kyseisen palveluntarjoajan mainosbannerin näkymisen jatkossa. Huomioithan, että Opt Out -eväste toimii vain sillä päätelaitteella ja selaimella, jolla se on otettu käyttöön. Mikäli poistat evästeet päätelaitteltasi, Opt Out -eväste täytyy ottaa käyttöön uudelleen.
  • Voit vaihtoehtoisesti myös käyttää luvuissa 3.1-3.4 esitettyä vastustamisoikeutta. Jos haluat kieltää sen, että European Interactive Digital Advertising Allianceen (EDAA) (www.edaa.eu/european-principles/) osallistuvat jäsenyritykset, mukaan lukien Lidl,  käyttävät online-aktiviteettiasi koskevia tietoja kiinnostuksen mukaiseen mainontaan, käy seuraavalla sivustolla: http://www.youronlinechoices.eu/. Huomaathan, että käyttämällesi päätelaitteelle asentuu tällöin ns. Opt-Out -eväste. Poistaessasi evästeen selainkäyttöön perustuvaa verkkomainontaa näkyy jälleen käyttämälläsi päätelaitteella.

Tiedon vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Käytämme urasivuillamme eri palveluntarjoajien Re-Targeting -toimintamalleja, joissa tietoja käsitellään edellä kuvatun mukaisesti. Lisätietoa edellä mainittujen palveluntarjoajien käyttämistä evästeistä löydät täältä.

Tietojen säilytysaika:

Re-Targeting -toimintamalleja varten asennetut evästeet ja niiden tallentama tieto määritellään täällä määritellyn ajanjakson ajan, minkä jälkeen tiedot poistetaan automaattisesti. 

3.5 Tietojen käytön estäminen / Opt Out -mahdollisuus

Voit estää luvuissa 3.3 ja 3.4 kuvattujen Onsite-Targeting- ja Re-Targeting -toimintamallien käytön niihin liittyvien evästeasetusten kautta käyttämäsi päätelaitteen selaimessa (vrt. myös luku 3.1).  Tämän lisäksi voit myös estää selainkäyttöön perustuvan verkkomainonnan täällä.

4. Yhteydenotot sähköpostitse

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet:

Ottaessasi meihin yhteyttä sähköpostitse käsittelemme henkilötietojasi luonnollisestikin luottamuksella. Henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen peruste on tällöin oikeutettu etumme, joka perustuu yhteiseen tavoitteeseemme saada yhteydenottosi mukainen asia selvitettyä, ratkaista käsillä oleva ongelma ja siten pitää verrkosivustomme käyttäjät tyytyväisinä. Huomaathan, että sähköposti kannattaa lähettää salattuna, mikäli se sisältää henkilötietojasi.

Tiedon vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Emme lähtökohtaisesti luovuta tietojasi kolmansille osapuolille. Joissakin tilanteissa voi olla tarpeellista, että asiasi asianmukaiseksi käsittelemiseksi toimitamme asiaasi koskevia tietoja huolellisesti valitulle yhteistyökumppanillemme, jonka olemme asianmukaisella sopimuksella velvoittaneet käsittelemään henkilötietoja tietoturvallisesti antamiemme ohjeiden mukaisesti. Voimme myös luovuttaa tietojasi kolmansille osapuolille, mikäli lainsäädäntö meidät siihen oikeuttaa tai velvoittaa.

Tietojen säilytysaika:

Henkilötietoja säilytetään vain niin kauan kuin se on tarpeen henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten toteuttamiseksi ja yhteydenottoasi koskevan asian käsittelemiseksi. Jos lähetät pyynnön rekisteröidyn oikeuksien käyttämiseksi, säilytämme pyynnön ja sen johdosta tehtyjä toimenpiteitä koskevat tiedot sen aikaa, kuin se on tarpeen lakisääteisen osoitusvelvollisuutemme täyttämiseksi.

5. Sosiaalisen median Plug-in

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet:

Edistääksemme yrityksemme tunnettavuutta  urasivumme sisältävät antamaasi suostumukseen perustuen plug-in -upotuksia sosiaalisen median palveluihin, kuten Facebook, Google+, Twitter, Xing sekä LinkedIn. Tällöin kukin palveluntarjoaja on vastuussa siitä, että heidän toimintansa on tietosuojaoikeudellisesti asianmukaista. Edellä mainittujen sosiaalisen median Plug-in -upotusten käyttö toimii ns.  Double click -menetelmällä, jotta urasivujemme käyttö on sinulle mahdollisimman turvallista. Toisin sanoen, kun vierailet verkkosivustollamme, lähtökohtaisesti henkilötietoja ei siirretä Plug-in -upotuksen palveluntarjoajalle. Menetelmän avulla pystyt aktivoimaan  deaktivoidut sosiaalisen median Plug-in -upotukset sekä halutessasi myös perumaan aktivoinnin milloin tahansa. Sosiaalisen median Plug-in -upotukset on lähtökohtaisesti deaktivoitu. Plug-in -upotuksen voi aktioida klikkaamalla Plug-in -symbolia. Ainoastaan aktivoinnin jälkeen henkilötietoja siirretään kyseessä olevalle sosiaalisen median palveluntarjoajalle. Aktivoimasi Plug-in-upotus muodostaa välittömästi yhteyden selaimesi kautta valitsemasi sosiaalisen median palveluntarjoajan palvelimeen. Voit milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumuksen. Peruutuksen voi tehdä deaktivoimalla sosiaalisen median Plug-in -upotuksen. Peruessasi aktivoinnin kyseiseen sosiaaliseen mediaan jo kyseiseen hetkeen mennessä siirtyneet tiedot eivät poistu palveluntarjoajan palvelimelta.

Emme pysty vaikuttamaan siihen, mitä ja kuinka sosiaalisen median palveluntarjoajat käsittelevät keräämiään tietoja. Emme myöskään tunne täysin palveluntarjoajien suorittaman tietojenkäsittelyn laajuutta tai tarkoituksia.

Plug-in -upotusten palveluntarjoaja tallentaa sinusta keräämänsä tiedot käyttäjäprofiiliksi, jota hyödynnetään mainonnan kohdentamiseen, markkinointitutkimukseen ja / tai verkkosivustonsa ylläpitämiseen. Palveluntarjoaja analysoi tietoa erityisesti toteuttaakseen tarkoituksenmukaista mainontaa (myös niille käyttäjille, jotka eivät ole kirjautuneita käyttäjiä) sekä tiedottaakseen muita sosiaalisen verkoston käyttäjiä käynnistäsi urasivuillamme. Voit milloin tahansa estää käyttäjäprofiilin luomisen jatkossa olemalla yhteydessä kuhunkin Plug-in -palveluntarjoajaan. Haluamme Plug-in -upotusten kautta tarjota sinulle mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa sosiaalisen median ja muiden sosiaalisen median käyttäjien kanssa, jotta voimme kehittää tarjontaamme mielenkiintoisemmaksi käyttäjille.

Plug-in -upotusten kautta tietoa siirtyy myös silloin, vaikket olisikaan Plug-in -palveluntarjoajan palveluun rekisteröitynyt käyttäjä. Mikäli olet kirjautuneena Plug-in -palveluntarjoajan palveluun, ohjautuvat urasivuillamme kerätyt tiedot suoraan palvelussa olevalle käyttäjätilillesi. Klikatessasi aktivoitua Plug-in -upotusta ja esimerkiksi linkittäessäsi verkkosivun palveluun, tallentaa Plug-in -palveluntarjoaja tiedon käyttäjätilillesi ja jakaa tiedon palvelussa oleville kontakteillesi. Suosittelemme, että kirjaudut sosiaalista mediaa käytettyäsi ulos palvelusta, etenkin ennen Plug-in -upotuksen aktivoimista, välttyäksesi urasivun käyttötietojesi automaattiselta yhdistämiseltä käyttäjäprofiiliisi Plug-in -palveluntarjoajan palvelussa.

Tiedon vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Urasivuillamme on seuraavien sosiaalisen median palveluntarjoajien Plug-in -upotuksia:

Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland http://www.facebook.com/policy.php; lisätietoa tietojen keräämisestä löydät täältä: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications sekä täältä: http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo. Facebookin toiminta täyttää EU-US-Privacy-Shieldin vaatimukset: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow Street, Dublin , Ireland; https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de. Googlen toiminta täyttää EU-US-Privacy-Shieldin vaatimukset: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street Dublin 2, D02 AX07 Ireland; USA; https://twitter.com/privacy. Twitterin toiminta täyttää EU-US-Privacy-Shieldin vaatimukset: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Xing AG, Gänsemarkt 43, 20354 Hamburg, DE; http://www.xing.com/privacy.

LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2 Ireland; http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. LinkedInin toiminta täyttää EU-US-Privacy-Shieldin vaatimukset: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Tietojen säilytysaika:

Meillä ei ole tietoa sosiaalisen median Plug-in -palveluntarjoajien käytännöistä käsiteltyjen tietojen poistamiseen liittyen.

6. EU:n ulkopuoliset vastaanottajat

Lukuun ottamatta kohdissa 3.2, 5 ja 7 kuvattuja  käsittelyitä emme luovuta tietojasi vastaanottajille, joiden toimipaikka on Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella. Kohdissa 3.2 ja 7.1 mainittu tietojen käsittely koskee tietojen siirtoa Google LLC:n palvelimille, jotka sijaitsevat osittain Yhdysvalloissa.

Kohdassa  kuvatut käsittelytoimien osalta tietoja siirretään Google LLC:n, Facebook Inc:n, Twitter Inc:n ja LinkedIn Corporationin palvelimille. Nämä palvelimet sijaitsevat osittain Yhdysvalloissa.

Kohdassa 7.2 kuvatun käsittelytoimen osalta tietoja siirretään Microsoft Corporationin palvelimille. Microsoft Corporation noudattaa ja on osa EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield -järjestelyä.

Privacy Shield on EU:n ja Yhdysvaltojen välinen järjestely, jossa yhdysvaltalaiset organisaatiot sitoutuvat omalla ilmoituksellaan tiettyihin yksityisyyden suojaa koskeviin periaatteisiin. Kappaleessa 6 mainittujen palveluntarjoajien toiminta täyttää EU-U.S. Privacy Shieldin vaatimukset.

7. Integroitu sisältö

7.1 Urasivuillemme upotetut YouTube-videot

Pystyt katsomaan suoraan urasivuiltamme YouTube-videoita, jotka on tallennettu http://www.YouTube.com -verkkosivulle. Tietojasi ei välitetä YouTubelle silloin, kun et katsele videoita. Vasta katsellessasi videota tietosi siirtyvät YouTubelle. YouTube suorittaa tiedonsiirron, emmekä pysty vaikuttamaan siihen.

Saat lisätietoa YouTuben suorittamasta tietojesi käsittelyn laajuudesta ja tarkoituksesta palveluntarjoajan tietosuojaa koskevasta osiosta, josta löydät myös lisätietoa oikeuksistasi rekisteröitynä sekä yksityisyytesi suojaamiseen liittyvistä asetuksista. Palveluntarjoajan osoite on:  Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow Street, Dublin, Ireland; https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de. Tietoa Youtuben tietosuojakäytännöistä löydät täältä: https://policies.google.com/privacy?hl=fi.

7.2 Bing Maps

Käytämme sivustolla karttapalvelu Bing Mapsia. Näin voimme näyttää interaktiivista karttoja suoraan urasivuillamme ja voit käyttää karttapalvelua kätevästi löytääksesi avoimia työpaikkoja alueeltasi.

Karttapalvelun yhteydessä henkilötietojen käsittelyperuste on oikeutettu etumme, joka perustuu avoinna olevien työpaikkojen löytämisen helpottamiseen sekä mielenkiintoisen sisällön tarjoamiseen sivustollamme.

Bing Maps on Microsoftin ylläpitämä karttapalvelu. Bing Mapsin toimintojen käyttäminen edellyttää IP-osoitteesi käsittelyä, jonka Microsoft vastaanottaa, mikäli käytät sivustollemme upotettua karttasivua. Tämä tietojenkäsittely tapahtuu Microsoftin palvelimilla, jotka sijaitsevat lähtökohtaisesti Yhdysvalloissa. Me emme kykene vaikuttamaan Bing Mapsin kautta tapahtuvaan henkilötietojen käsittelyyn. Saat lisätietoja Bing Mapsin suorittamasta tietojesi käsittelyn laajuudesta ja tarkoituksesta palveluntarjoajan tietosuojaa koskevasta osiosta, josta löydät myös lisätietoa oikeuksistasi rekisteröitynä sekä yksityisyytesi suojaamiseen liittyvistä asetuksista. Bing Mapsin palveluntarjoajan osoite on: Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399 USA. Tietoa Microsoftin tietosuojakäytännöistä löydät täältä: https://privacy.microsoft.com/fi-fi/privacystatement.

8. Oikeutesi rekisteröitynä henkilötietojen käsittelyyn liittyen

8.1. Yleiskatsaus

Voimassa olevan lainsäädännön mukaan sinulla on seuraavat oikeudet henkilötietojesi käsittelyyn liittyen:

  • oikeus saada pääsy tietoihin,
  • oikeus tietojen oikaisemiseen,
  • oikeus tietojen poistamiseen,
  • oikeus käsittelyn rajoittamiseen,
  • oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
  • vastustamisoikeus
  • oikeus peruuttaa antamasi suostumus milloin tahansa.

8.2 Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, että sinua koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä. Tiedon etsimiseksi tarvitsemme sinulta ensin tarpeelliset tiedot sinun tunnistamiseksesi. Jos käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus saada tietää mitä sinua koskevia tietoja rekisteriimme on tallennettu edellyttäen, ettei tiedon antamista ole laissa rajoitettu.

Sinulla on oikeus saada tieto:

  • käsittelyn tarkoituksista
  • käsitellyistä henkilötietoryhmistä
  • vastaanottajista tai vastaanottajaryhmistä, joille olemme luovuttaneet tai aiomme luovuttaa henkilötietojasi
  • henkilötietojesi suunnitellusta säilytysajasta tai säilytysajan määrittämiskriteereistä
  • luovutammeko tai siirrämmekö henkilötietojasi kolmanteen maahan ja mitä asianmukaisia suojatoimenpiteitä sovellamme siirtoihin
  • oikeudestasi tehdä valitus valvontaviranomaisille
  • oikeudestasi pyytää meiltä sinua koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista
  • oikeudestasi pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista
  • oikeudestasi vastustaa henkilötietojesi käsittelyä

Voit tehdä meille tietoihisi pääsyä koskevan pyynnön. Toimitamme sinulle jäljennöksen käsiteltävistä henkilötiedoista tavalla, joka ei vaikuta epäedullisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin. Jos pyydät useampia jäljennöksiä, voimme periä niistä jäljennöksen toimittamiseen liittyviin hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Siinä tapauksessa, että käsittelemme merkittäviä määriä sinua koskevia tietoja, voimme pyytää sinua täsmentämään riittävällä tavalla mitä tietoja tai mitä käsittelytoimia pyyntösi koskee. Jos esität pyynnön sähköisesti, toimitamme tiedot sinulle yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa, ellet ole pyytänyt tietoja jossakin muussa muodossa.

8.3 Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme ilman aiheetonta viivytystä sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot. Sinulla on oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä muun muassa toimittamalla meille lisäselvitystä asiasta.

8.4 Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus vaatia meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, mikäli jokin seuraavista edellytyksistä täyttyy:

  • jos emme enää tarvitse henkilötietojasi niihin tarkoituksiin, joita varten olemme ne keränneet tai joita varten käsittelimme niitä muutoin
  • jos olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai meidän tulee poistaa henkilötiedot meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi
  • peruutat käsittelyyn antamasi suostumuksen, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta
  • henkilötiedot on kerätty tietoyhteiskunnan palveluiden tarjoamiseksi lapselta
  • vastustat henkilökohtaisiin syihin vedoten käsittelyä, joka on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, jolloin emme enää saa käsitellä henkilötietoja, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Mikäli olemme julkistaneet henkilötietosi ja meillä on velvollisuus poistaa tietosi, on meidän käytettävissä oleva teknologia ja toteuttamiskustannukset huomioon ottaen toteutettava kohtuulliset toimenpiteet, ilmoitettava henkilötietoja käsitteleville rekisterinpitäjille, että olet pyytänyt poistamaan näihin henkilötietoihisi liittyvät linkit tai näiden henkilötietojen jäljennökset tai kopiot.

8.5 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla voi olla oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Rajoitamme käsittelyä pyynnöstäsi, mikäli kyse on lainsäädännössä määritetyistä tilanteista, sinulla on oikeus edellyttää meiltä käsittelyn rajaamista, jos jokin seuraavista edellytyksistä täyttyy:

  • kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa henkilötietojen paikkansapitävyyden;
  • käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista
  • emme enää tarvitse kyseisiä henkilötietojasi käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi;
  • olet vastustanut henkilökohtaisiin syihin vedoten henkilötietojen käsittelyä, joka on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi ja odotamme sen todentamista, syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteet sinun perusteesi.

Kun henkilötietojesi käsittelyä on rajoitettu, niitä voidaan säilyttämistä lukuun ottamatta käsitellä ainoastaan suostumuksellasi taikka oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai toisen luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön oikeuksien suojaamiseksi tai tärkeää unionin tai jäsenvaltion yleistä etua koskevista syistä.

8.6 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat henkilötiedot, jotka olet itse toimittanut meille, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai sellaisen sopimuksen täytäntöönpanoon, jossa olet itse osallisena ja käsittely suoritetaan automaattisesti.

Hyödyntäessäsi oikeuttasi siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, voimme siirtää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli tämä on teknisesti mahdollista.

8.7 Oikeus peruuttaa antamasi suostumus

Mikäli henkilötietojesi käsittely perustuu antamaasi suostumukseen, niin sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

8.8 Valitus valvontaviranomaiselle

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi. Suomessa toimivaltainen tietosuojan valvontaviranomainen on tietosuojavaltuutettu.

9. Yhteystiedot henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa

9.1 Yhteyshenkilösi kysymyksissä, jotka liittyvät urasivuihimme tai oikeuksiisi rekisteröitynä

Jos sinulla on kysyttävää urasivuistamme tai haluat käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä, ota yhteys sähköpostitse osoitteeseen rekrytuki@lidl.fi.

9.2  Yhteyshenkilösi tietosuojaan liittyvissä asioissa

Tietosuojaan ja henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Lidl Suomen tietosuojavastaavaan:

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö / Saara Koski
Niittymäentie 7 / PL 500
02200 Espoo
puh. 09 234561

tietosuoja@lidl.fi

9.3 Rekisterinpitäjä

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö
Niittymäentie 7 / PL 500
02200 Espoo
puh. 09 234561