Iloinen ja rohkea työpaikka
Etsi työpaikkoja Kirjaudu Kirjanmerkki

Uratarinat

Myyjä esihenkilö pun 16-9

Uratarinoita Lidlistä

Me olemme työpaikka yli 5 600 lidliläiselle ympäri Suomen. He työskentelevät yli 200 myymälässämme, kolmessa jakelukeskuksessamme ja pääkonttorillamme. Tarjoamme jokaiselle lidliläiselle mahdollisuuden kehittyä ja rakentaa omaa polkuaan.

Tutustu lidliläisten erilaisiin uratarinoihin tällä sivulla.

Myymäläpäällikkö

Mikko, myymäläpäällikkö

Mikko on tuttu naama Helsingin Lidl-myymälöissä. Hän on pitkän Lidl-uransa aikana ehtinyt kipparoida peräti seitsemää eri myymälää.

Lidl-urasi pähkinänkuoressa?
”Viime maaliskuussa tuli täyteen 17 vuotta Lidlissä. Aloitin Kontulassa vuoropäällikkönä, koulutuksen jälkeen minusta tuli apulaismyymäläpäällikkö ja sen jälkeen vielä myymäläpäällikkö. Samassa myymäläpäällikön roolissa olen jatkanut tähän päivään asti, nykyisin Lönnrotinkadun myymälässä.”

Missä kaikkialla olet toiminut myymäläpäällikkönä?
”Kontulassa, Tammistossa, Itä-Keskuksessa, Herttoniemessä, Pasilassa, Graniittitalossa ja Lönkalla. Osassa jopa useamman kerran. Kaikissa myymälöissä on omat hyvät ja haastavat puolensa.”

Mikä on palkitsevinta työssäsi?
”Palkitsevinta on nähdä kun oma henkilökunta kehittyy: tiimiläisistä tulee esihenkilöitä, esihenkilöistä myymäläpäälliköitä. Helsingin keskustan alueella on monta esihenkilöä, jotka ovat olleet minun tiimissäni töissä jossain vaiheessa vuosien aikana. On ilo nähdä kun jengi menee eteenpäin. Olen itsekin saanut täällä mahdollisuuden kehittyä. Vaikka Lidl tarjoaa aina mahdollisuuksia, kehittyminen vaatii myös oma-aloitteisuutta.”

Leben 2-1

Leben, myyjä

Uusiseelantilainen Leben muutti toiselta puolelta maapalloa Helsinkiin ja aloitti Lidlillä kieliharjoittelijana. Neljän Lidl-vuoden jälkeen hän puhuu sujuvasti suomea ja työskentelee myyjänä Graniittitalossa.

Miten päädyit Lidlille töihin?
”Olen aina rakastanut asiakaspalvelua. Kun muutin Uudesta-Seelannista Suomeen, aloitin suomen kielen opinnot ja sen myötä päädyin kieliharjoittelijaksi Herttoniemen Lidliin. Kieliharjoittelun jälkeen kysyin, olisiko minun mahdollista päästä kesätöihin. Sain kesätyöpaikan ja viikko kesätöiden alkamisesta minulle tarjottiin vakkaripestiä."

Miten kielitaitosi on kehittynyt neljän vuoden aikana?
”Todella paljon! Puhun töissä 90 % suomea ja osaan asiakaspalvelusanaston hyvin. Monet työkaverini tykkäävät kuitenkin puhua minulle englantia, koska heistä on kivaa vaihtelua puhua englanniksi.”

Millaista on työskennellä Graniittitalon Lidlissä?
”Mahtavaa! Tykkään kovasti. Täällä on huikea tiimi, esihenkilöt ja asiakkaat. Kaikki toimii ja meillä on aidosti kivaa yhdessä. Helsingin keskustassa käy paljon turisteja, joten pääsen silloin tällöin puhumaan myös englantia töissä.”

Anna mlä 2-1

Anna, aluepäällikkö

Pitkään myymäläpäällikkönä uraa tehnyt Anna tarttui eteen tulleeseen tilaisuuteen ja hyppäsi uusiin, aluepäällikön saappaisiin.

Millainen on aluepäällikön työ pähkinänkuoressa?
”Toimin lähiesihenkilönä viidelle myymäläpäällikölle ja tehtävänäni on viedä eteenpäin heidän osaamistaan ja tukea heitä myymälöiden toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. Vaikka työ on itsenäistä ja paljon aikaa kuluu auton ratissa, se ei missään tapauksessa ole yksin puurtamista! Myymäläkäynneillä on mahtavaa tavata erilaisia ihmisiä, niin henkilökuntaa kuin asiakkaitakin.”

Miltä tavallinen työpäiväsi näyttää?
”Tuiki tavallisena työpäivänä vierailen parissa alueeni myymälässä ja tarkastelen erilaisten prosessien toteutumista, suunnittelen tulevien viikkojen tunnuslukuja ja raportoin eteenpäin erilaisista havainnoista ja ilmiöistä.”

Mikä on paras puoli työssäsi?
”Minusta parasta on toimenkuvan joustavuus ja huikea tiimityö! Aluepäällikkönä voi menestyä täysin erilaiset henkilöt, jotka ovat löytäneet itselleen ja alueelleen sopivat tavat toimia. Meitä aluepäälliköitä on Pirkanmaan alueella moneen junaan ja pystymme tekemään erinomaista yhteistyötä, puhaltamaan yhteen hiileen ja oppimaan toisiltamme parhaita käytänteitä.”

Myyntipäällikkö

Mikko, myyntipäällikkö

Myyntipäälliköllämme Mikolla tulee syksyllä täyteen pyöreät kymmenen vuotta Lidlillä. Vuosikymmeneen on mahtunut monenlaisia rooleja ja projekteja myynnin parissa sekä puolen vuoden työpätkä Saksassa.

Mitä kaikkea olet vuosien aikana ehtinyt tekemään?
”Lidl-polkuni alkoi myynnin international traineena lokakuussa 2013. Sen jälkeen toimin pääkonttorin myynninosastolla projektipäällikkönä sekä Team Leaderina. Pääkonttorilta siirryin aluepäälliköksi Varsinais-Suomeen ja myyntipäällikkönä aloitin vuosi sitten toukokuussa.”

Mitä myyntipäällikön työ pitää sisällään?
”Myyntipäällikkö varmistaa omalla työllään, että myymälöillä ja aluepäälliköillä on mahdollisuus onnistua omassa työssään ja sitä kautta meillä on tyytyväisiä asiakkaita joka päivä. Alkuviikosta käymme läpi edellisen viikon tapahtumia, palautteita ja tunnuslukuja, joiden pohjalta kehitämme koko yrityksen toimintaa muiden osastojen kanssa yhteistyössä. Myymäläkäynneillä tarkastelemme prosessien ja konseptin kehittämistarpeita sekä saamme arvokasta tietoa ja ideoita myymälöiden henkilökunnalta.”

Mitkä myymälät kuuluvat alueellesi?
”Myymälöitä alueellani on tällä hetkellä 30, ja ne sijaitsevat akselilla Naantali-Hanko-Riihimäki-Valkeakoski.”

Ikimuistoisin Lidl-hetkesi?
”Vaikka matkan varrella on välillä suihkunnut vettä myymälään hajonneen vesiputken seurauksena ja toisinaan olen löytänyt itseni järjestämässä työntekijöidemme gaalaa, on ikimuistoisin jakso puolen vuoden pätkä kansainvälisellä pääkonttorillamme Saksassa. Matkalta käteen jäi kielitaito sekä useampi kansainvälinen kollega, joiden kanssa olen edelleen yhteydessä.”

Stella_kelt_2_1

Stella, aulapalveluiden esihenkilö

Aurinkoinen Stella toimii Lidl Housessa aulapalveluiden esihenkilönä. Stellan rooli on monipuolinen sekoitus eri työtehtäviä, mutta lidliläisten keskuudessa hänet tunnetaan erityisesti Lidl Housen hengettärenä.

Reilun viiden vuoden Lidl-uransa aikana Stella on ehtinyt työskennellä kolmessa eri roolissa ja kahdella eri osastolla. Aulapalveluiden esihenkilöksi Stella päätyi, kun hänelle tuli fiilis, että hän kokeilisi mielellään jotain uutta. Kävi hyvä tuuri: toinenkin lidliläinen samalta osastolta halusi vaihtelua työtehtäviin, ja he saivat mahdollisuuden vaihtaa rooleja päittäin. Stella kehuukin, että talossamme on paljon uramahdollisuuksia.

”Olen todella lojaali työnantajaa kohtaan, kun huomaan, että työnantajakin on lojaali minua kohtaan. Lidl on aina kohdellut mua tosi hyvin. Kaikki esihenkilöni ovat olleet hyviä ja olen pystynyt puhumaan avoimesti uratoiveistani”, Stella kertoo. Nykyinen rooli tuntuu omalta jutulta ja hänen vahvuutensa pääsevät esiin.

”Tuntuu, että minua ja osaamistani arvostetaan. Se on se syy, miksi haluan työskennellä Lidlillä. Täällä kaikki kohtelevat toisiaan hyvin ja arvostavasti – se antaa minulle tosi paljon. Lidl-porukka on minulle kuin toinen perhe”, Stella sanoo.

Anni, myyjä

Iloisuudellaan hurmaava Anni työskentelee opintojen ohessa Turun Pitkämäen myymälässä osa-aikaisesti. Annilla on viiden tunnin viikkosoppari, mutta välillä hän tekee enemmänkin töitä, riippuen paljonko koulua on. Anni opiskelee kauppakorkeakoulussa laskentatoimea ja rahoitusta, joten tulevaisuudessa urapolku saattaa suuntautua pääkonttoria kohti. Annista töissä parasta ovat loistava työporukka, monipuolisuus ja se, että siellä saa nollattua pään koulujutuista.

Joona_pun_4_3

Joona, IT Support Specialist

Joonan parin vuoden takainen kesätyö IT-osastollamme sai jatkoa ja hänelle tarjottiin vakkaripestiä heti kesän jälkeen. Nyt kahden vuoden ajan Joona on toiminut pääkonttorimme IT Support Specialistina, neuvoen ja ratkoen lidliläisten IT-haasteita.

”Asiakaspalvelutyö on kivaa ja palkitsevaa, tykkään siitä. Meidän tiimissä on jaetut vastuualueet ja mun vastuulla on muun muassa Lidl Plus”, Joona kertoo. Lidlin IT-osasto on Joonalle ensimmäinen oman alan työpaikka.

”Suosittelen ehdottomasti Lidliä työpaikkana uraansa aloitteleville IT-osaajille. Talo on täynnä mahdollisuuksia ja Lidl on reilu työnantaja. Omalla aktivisuudella pystyy viemään omaa osaamista eteenpäin. Täällä on pätevät esihenkilöt, kansainvälisen organisaation tuki, selkeät säännöt ja tavoitteet, osaamista löytyy, eikä töitä tarvitse viedä kotiin. Homma kehittyy kokoajan eteenpäin ja se pitää työn mielekkäänä”, Joona summaa.

Tulevaisuuden urasuunnitelmiakin Joona on jo ehtinyt pohtia: ”Kyllä Lidl pystyy varmasti tukemaan minua uratavoitteissani. Tietysti se on omasta aktiivisuudesta, ja vähän tuuristakin, kiinni. Seuraava steppi uralla voisi olla verkkopuoli, eli pilvipalveluiden kanssa puuhailu. Uskon, että tulen pysymään Lidlillä hyvän tovin, viihdyn täällä niin hyvin.”

Maria, apulaismyymäläpäällikkö

Seitsemän vuotta Lidlillä työskennellyt Maria toimii apulaismyymäläpäällikkönä Turussa. Maria aloitti työt myyjänä ja eteni vuoropäälliköksi alle vuodessa. Vuoropäällikön roolissa Maria tiesi heti, että haluaa edetä apulaismyymäläpäälliköksi asti. Kun apulaismyymäläpäällikön haku käynnistyi Turun alueella, Maria haki avointa tehtävää ja ilokseen hänet valittiin. Maria kannustaakin kaikkia esihenkilötehtävistä kiinnostuneita hakemaan rohkeasti avoimia paikkoja. 

”Jos ei heti tule valituksi tehtävään, maailma ei kaadu siihen – aina voi hakea uusiksi. Jos löytyy yhtään paloa esihenkilötyöhön, kannattaa kokeilla ja hakea. Vuoropäällikön tehtävästä on hyvä aloittaa. Esihenkilönä työskentely tuo työarkeen uusia, jännittäviä tehtäviä. Olen itse oppinut mielettömästi uusia asioita Lidlillä. Nyt on sellainen olo, että pärjään varmasti tulevaisuudessakin.”